Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Október 15. A kézmosás világnapja

Október 15. A kézmosás világnapja

A Kézmosás Világnapját, a szappannal való kézmosást népszerűsítő köz-magán partnerség, a Global Public-Private Partnership for Handwashing with Soap kezdeményezte 2008-ban.

 

Célja, hogy az embereket ösztönözze a higiéniai szabályok betartására, tudatosítsa a szappannal történő kézmosás kedvező hatásait a betegségek megelőzésében. A cél mellett azóta kormányok, nemzetközi intézmények, civil társadalmi szervezetek, nem kormányzati szervezetek, magánvállalatok és magánszemélyek sorakoztak fel világszerte.

 

Az elképzelhetetlenül gyorsan szaporodó baktériumoknak kedvező körülmények megszüntetésének legegyszerűbb és legolcsóbb módja a szappanos vízzel való alapos kézmosás. Fontos tehát, hogy gyermekinknek is megtanítsuk a kézmosás helyes gyakorlatát és azt is, mely esetekben nem maradhat el semmiképpen az alapos kézmosás.

 

A helytelen, vagy elmaradt kézmosás könnyen okozhat hasmenést, hányást, elősegítheti az influenza vagy a fertőző májgyulladás terjedését, ezért ne sajnáljuk a kezeinkért azt a 20 másodpercet, ameddig meleg vízzel és szappannal kell alaposan megmosni őket, hogy elejét vegyük a kórokozók terjedésének.

 

 

És amikor a Kézmosás Világnapját ünnepeljük, ne feledkezzünk el Semmelweis Ignácról, az anyák megmentőjéről, aki felismerte, hogy a gyermekágyi lázat az orvosok okozták azzal, hogy boncolás után kézfertőtlenítés nélkül mentek át a szülészeti osztályra, és ott fertőtlenítetlen kézzel vizsgálták a várandós nőket.

 

 

Válogass Te is szilárd és folyékony szappanjaink közül ezen a jeles napon!

Tartalomhoz tartozó címkék: blog testápolás
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére