Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Termékek Menü

Szállítási és fizetési feltételek

Szállítási és fizetési feltételeinket úgy alakítottuk ki, hogy kényelmesen és biztonságosan vásárolhass nálunk, hiszen az Ökoázisnál nemcsak a termékek megbízható minőségűek, hanem a megrendeléseid teljesítésére is maximálisan odafigyelünk!

 

Szállítás

 

A megrendelésed kiszállításánál négyféle típusból választhatsz:

 

1.Átvétel Pick Pack ponton:

A több mint 700 Pick Pack Pont bármelyikén történő átvétel ötvözi a személyes átvétel és a futáros kézbesítés előnyeit.

Környezetvédelmi szempontból, valamint rugalmasságát tekintve a legelőnyösebb típus, hiszen a csomagokat mi egy gyűjtőponton tudjuk feladni, azokat csoportosan szállítják az átvevőpontokra, Te pedig az utadba eső legközelebbi ponton tudod átvenni a sajátodat, így kisebb a környezetszennyezés mértéke.

A hozzád legközelebb lévő Pick Pack ponton veheted át a rendelésedet, annak nyitvatartási idejében bármikor a hét minden napján, akár hétvégén is.

Ezeken a helyeken készpénzzel és több mint 80%-uknál már bankkártyával is fizethetsz, ha az utánvétet választottad! (Az utánvéttel történő bankkártyás fizetést megelőzően minden esetben tájékozódj a www.pickpackpont.hu boltkereső alkalmazásának felületén az adott üzletre vonatkozó fizetési lehetőségekről.)

A megrendelésedet követően az Ökoázis e-mail-ben értesít arról, hogy a csomagodat átadtuk a Pick Pack pont felé kiszállításra, a következő munkanapon pedig akár már át is veheted.

Ez a csomagátvételi lehetőség 20 kg-os súlyhatárig lehetséges.

Csomagod útját nyomon követheted az Ökoázis által megadott azonosító kód/csomagszám megadásával a pickpackpont.hu weboldalon keresztül. Szintén kapsz egy értesítést, ha csomagod megérkezett a választott Pick Pack Pontra. Az átvételre 7 naptári nap áll rendelkezésedre.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a Pick Pack átvevőponton a csomagod biztonsága érdekében a személyazonosságodat igazolnod kell.

 

2.Átvétel FOXPOST csomagautomatából:

A FOXPOST egy egyszerű, kedvező áru, megbízható és időtakarékos csomagátvételi mód, amellyel a legnépszerűbb bevásárlóközpontokban veheted át a csomagod.

Kérd megrendelésed bármely FOXPOST csomagautomatába, így nem kell egész nap várnod a futárt: a választott bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor, a napi teendőidhez igazodva várakozás, sorban állás és adminisztráció nélkül, garantáltan sérülésmentesen veheted át a megrendelt termékeidet.

Csomagod állapotáról folyamatosan tájékoztatást küldünk: mi emailben értesítünk arról, amikor átadjuk a FOXPOST-nak a csomagod, ők másnapra kiszállítják az általad választott automatába és küldenek számodra egy sms-t, amely egy egyedi nyitókódot tartalmaz. Csupán ezt a kódot kell beütnöd az automata érintőképernyőjén ahhoz, hogy a megfelelő rekesz ajtaja kinyíljon és kézhez vedd a vásárolt termékeket. Minderre három nap áll rendelkezésedre, eddig tárolódik a csomagod az automatában.

Amennyiben utánvétes fizetést választottál, a kód beütése után még egy fizetési tranzakció következik, melyet kizárólag bankkártyával tudsz lebonyolítani szintén az automatánál.

Csomagod útját egyszerűen nyomon tudod követni, ha az emailben küldött csomagszámodat begépeled IDE .

FOXPOST automatán keresztül (amennyiben a terméket eredetileg is FOXPOST automatán vetted át) a csomagodat is ingyenesen visszaküldheted: ezt bármelyik FOXPOST automatánál egyszerűen megteheted az egyedi csomagátvételi kód újbóli megadásával.

Országosan már több mint 60 FOXPOST csomagautomata áll rendelkezésedre, az alábbi listában tudod megkeresni a hozzád legközelebb esőt: FOXPOST csomagautomaták listája 

 

3.Házhoz szállítás futárral:

Az Ökoázis Webáruház megrendeléseinek kiszállítását a Royal Futár Hungária Kft. és a GLS Hungary Kft. végzi.

Magyarország teljes területén lehetőség van házhoz szállításra, így akár már másnap az otthonodba érkezhet a csomagod!

A megrendelésed futárszolgálatnak történő átadásáról e-mail-t küldünk, a szállításra pedig akár már másnap sor kerülhet!

A kézbesítés várható időpontjáról a Royal Futárszolgálat sms-ben, a GLS Hungary Kft. e-mail-ben küld értesítést a szállítást megelőző munkanapon a megrendeléskor megadott telefonszámra vagy címre.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00-17:00 óra közötti időszakban, ezért szállítási címként célszerű olyan címet megadni, amelyen elérhető vagy ebben az időszakban.

Royal Futár Hungária Kft. az első sikertelen kézbesítési kísérlet után még egyszer - a következő szállítási munkanapon - megkísérli kiszállítani a csomagot, ezt követően mi pedig visszakapjuk. Kérünk, hogy olyan címet válassz a kiszállításra, amelyen át is tudod venni napközben a csomagodat!

A GLS Hungary Kft. háromszor kísérli meg kézbesíteni a csomagodat.

Ha nem garantálható, hogy napközben ráérsz átvenni a futártól a csomagodat, kérjük, válaszd inkább a Pick Pack Pontot!

 

4.Személyes átvétel Nagykovácsi lakosoknak:

Amennyiben Nagykovácsi lakos vagy, csomagodat ingyenesen kézbesítjük helyben, telefonon előre egyeztetett időpontban. Ebben az esetben, ha utánvétet választottál fizetési módként, akkor csak készpénzben tudod kiegyenlíteni a vásárlásod értékét.

 

A szállítás díja:

Mind a házhoz szállítás, mind a Pick Pack ponton és a FOXPOST csomagautomatából történő átvétel esetén 15.000 Ft felett díjmentes a szállítás.

Ez alatt az értékhatár alatt a kézbesítés díja távolságtól, a csomag méretétől és súlyától függetlenül  a FOXPOST esetében 690 Ft, a Pick Pack ponton történő átvétel esetében 990 Ft. Futárszolgálattal történő házhoz szállítás díja 5000 Ft rendelési érték alatt 1190 Ft, míg e fölött 990 Ft.

Utánvét esetén tranzakciós költséget 2016. október 17-től nem számítunk fel.

 

Áttekinthető formában tehát a szállítási típusok és költségeik a következők:

 

 

Pick Pack ponton történő átvétel

FOXPOST csomagautomatából történő átvétel

Házhoz szállítás a GLS vagy Royal Futárszolgálattal

Személyes átvétel Nagykovácsi lakosoknak

Szállítás díja

14.999 Ft-ig 990 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

14.999 Ft-ig 690 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

0 Ft-tól  4.999 Ft-ig 1190 Ft

5.000 Ft-tól 14.999 Ft-ig 990 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

Ingyenes

Utánvét díja

0 Ft

0 Ft

0 Ft

0 Ft

 

Az Ökoázis nemcsak a webáruházban található termékek esetében figyel a környezetvédelemre, hanem a szállítási szolgáltatása során is. Ennek érdekében igyekszünk többször újrahasznosítani a csomagoló dobozokat, töltőanyagokat, természetesen csak addig, amíg azok funkcionálisan megfelelnek a csomagolási követelményeknek.

Kérjük, hogy használd Te is újra őket, amennyiben szükséged van rájuk, vagy gyűjtsd szelektíven a papír és a műanyag csomagolóanyagokat!

 

Fizetés

 

Az Ökoázis Webáruháznál háromféle fizetési mód közül választhatsz:

 

1. Előreutalás:

Az alábbi bankszámlaszámra átutalhatod a megrendelésed ellenértékét, amikor az beérkezett a számlánkra, már indítjuk is a csomagodat a kért szállítási helyre!

Számlatulajdonos neve: NKN-ÖKOtrade Kft.

Számlaszám: CIB Bank 10700718-69823725-51100005

Kérünk, hogy a közlemény rovatban tüntesd fel a megrendelésed számát, amelyet a visszaigazoló e-mail-ben kapsz tőlünk!

Amennyiben a megrendelés teljesítés részben vagy egészben valamilyen okból mégsem jön létre, az átutalt összeget haladéktalanul visszautaljuk a számládra.

Az átutalásra 3 munkanap áll rendelkezésedre. Amennyiben 3 munkanapon belül nem történik meg az átutalás, úgy a megrendelés törlésre kerül.

 

2. Utánvét:

Fizethetsz utánvéttel is mind a négy szállítási módnál, amelynek külön tranzakciós költsége nincs.

A FOXPOST csomagautomatáknál, a Pick Pack pontokon és a GLS Hungary Kft. házhoz szállítása esetén bankkártyával is kiegyenlítheted a vételárat.

 

3.  Bankkártyás fizetés az Ökoázis Webáruház oldalán:

Honlapunkon bankkártyával is lehetőséged van fizetni, amely a CIB bank biztonságos szerverén keresztül történik. 

A kiválasztott termékek megrendelése után a CIB Bank fizetőoldalára irányítunk, ahol egy biztonságos, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyáddal.

Csak annyi a dolgod, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "CIB Bankkártyás fizetés" lehetőségre kattintasz, majd a Bank fizetési oldalán a bankkártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadod. A Bank a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyákat fogadja el.

A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót. A fizetést követően visszairányítunk a Webáruház oldalára, ahol tranzakció eredményéről (sikeres vagy sikertelen tranzakció) kapsz visszaigazolást. Ezzel egyidőben e-mail-t is küldünk Neked, így tájékozódhatsz arról, hogy a megrendelésed milyen státuszban van.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a számlád megterhelését a termékek ellenértékével.

A tranzakció sikertelennek minősül a következő esetekben:

  • ha nem kerülsz visszairányításra a fizetőoldalról a Webáruház oldalára,
  • ha a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattintasz,
  • ha bezárod a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülnél a Webáruházba.

A bankkártyás fizetéssel kapcsolatosan itt tájékozódhatsz részletesebben.

 

Számlázás

 

A megrendelésed a futárszolgálatnak történő átadásakor elektronikusan, az általad megadott e-mail címre küldjük e-számládat, amely aláírás nélkül is hiteles.

 

Köszönjük, hogy az Ökoázis-t választod!