Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Termékek Menü

Szállítási és fizetési feltételek

Szállítási és fizetési feltételeinket úgy alakítottuk ki, hogy kényelmesen és biztonságosan vásárolhass nálunk, hiszen az Ökoázisnál nemcsak a termékek megbízható minőségűek, hanem a megrendeléseid teljesítésére is maximálisan odafigyelünk!

 

Szállítás

 

A megrendelésed kiszállításánál négyféle típusból választhatsz:

 

1.Átvétel GLS CsomagPonton:

A több mint 650 GLS CsomagPont bármelyikén történő átvétel ötvözi a személyes átvétel és a futáros kézbesítés előnyeit.

Környezetvédelmi szempontból, valamint rugalmasságát tekintve a legelőnyösebb típus, hiszen a csomagokat mi egy gyűjtőponton tudjuk feladni, azokat csoportosan szállítják az átvevőpontokra, Te pedig az utadba eső legközelebbi ponton tudod átvenni a sajátodat, így kisebb a környezetszennyezés mértéke.

A hozzád legközelebb lévő GLS csomagponton veheted át a rendelésedet, annak nyitvatartási idejében bármikor a hét minden napján, akár hétvégén is.

Ezeken a helyeken készpénzzel és egyes helyeken már bankkártyával is fizethetsz, ha az utánvétet választottad!

A CsomagPontok listáját, a részletes nyitvatartást és fizetési lehetőségeket az alábbi linken találod: https://gls-group.eu/HU/hu/eseti-szallitasok/gls-csomagpont .

A megrendelésedet követően az Ökoázis e-mail-ben értesít arról, hogy a csomagodat átadtuk a GLS CsomagPont felé kiszállításra és szintén kapsz egy értesítést, ha csomagod megérkezett a választott GLS CsomagPontra. Az átvételre 5 munkanap áll rendelkezésedre. Csomagod útját nyomon követheted a GLS által megadott azonosító kód/csomagszám megadásával a https://gls-group.eu/HU/hu/home weboldalon keresztül.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a GLS átvevőponton a csomagod biztonsága érdekében a személyazonosságodat igazolnod kell.

Ez a csomagátvételi lehetőség 40 kg-os súlyhatárig lehetséges.

 

2.Átvétel FOXPOST csomagautomatából:

A FOXPOST egy egyszerű, kedvező áru, megbízható és időtakarékos csomagátvételi mód, amellyel a legnépszerűbb bevásárlóközpontokban veheted át a csomagod.

Kérd megrendelésed bármely FOXPOST csomagautomatába, így nem kell egész nap várnod a futárt: a választott bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor, a napi teendőidhez igazodva várakozás, sorban állás és adminisztráció nélkül, garantáltan sérülésmentesen veheted át a megrendelt termékeidet.

Csomagod állapotáról folyamatosan tájékoztatást küldünk: mi emailben értesítünk arról, amikor átadjuk a FOXPOST-nak a csomagod, ők másnapra kiszállítják az általad választott automatába és küldenek számodra egy sms-t, amely egy egyedi nyitókódot tartalmaz. Csupán ezt a kódot kell beütnöd az automata érintőképernyőjén ahhoz, hogy a megfelelő rekesz ajtaja kinyíljon és kézhez vedd a vásárolt termékeket. Minderre három nap áll rendelkezésedre, eddig tárolódik a csomagod az automatában.

Amennyiben utánvétes fizetést választottál, a kód beütése után még egy fizetési tranzakció következik, melyet kizárólag bankkártyával tudsz lebonyolítani szintén az automatánál.

FOXPOST automatán keresztül (amennyiben a terméket eredetileg is FOXPOST automatán vetted át) a csomagodat is ingyenesen visszaküldheted: ezt bármelyik FOXPOST automatánál egyszerűen megteheted az egyedi csomagátvételi kód újbóli megadásával.

Országosan már több mint 60 FOXPOST csomagautomata áll rendelkezésedre, az alábbi listában tudod megkeresni a hozzád legközelebb esőt: FOXPOST csomagautomaták listája 

 

3.Házhoz szállítás futárral:

Az Ökoázis Webáruház megrendeléseinek kiszállítását a GLS Hungary Kft. végzi.

Magyarország teljes területén lehetőség van házhoz szállításra, így akár már másnap az otthonodba érkezhet a csomagod!

A megrendelésed futárszolgálatnak történő átadásáról e-mail-t küldünk, a szállításra pedig akár már másnap sor kerülhet! 

A kézbesítés várható időpontjáról a GLS Hungary Kft. e-mail-ben küld értesítést a szállítást megelőző munkanapon a megrendeléskor megadott telefonszámra vagy címre.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00-17:00 óra közötti időszakban, ezért szállítási címként célszerű olyan címet megadni, amelyen elérhető vagy ebben az időszakban.

A GLS Hungary Kft. háromszor kísérli meg kézbesíteni a csomagodat, sikertelen kézbesítést követően pedig visszaküldik részünkre. Kérünk, hogy olyan címet válassz a kiszállításra, amelyen át is tudod venni napközben a csomagodat!

Ha nem garantálható, hogy napközben ráérsz átvenni a futártól a csomagodat, kérjük, válaszd inkább a GLS CsomagPontot!

 

4.Személyes átvétel Nagykovácsiban:

Nagykovácsiban a Tandem Könyv és Kávéban (2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 40.) személyesen is átveheted a rendelésed. Ebben az esetben, ha utánvétet választottál fizetési módként, akkor csak készpénzben tudod kiegyenlíteni a vásárlásod értékét.

 

A szállítás díja:

Mind a házhoz szállítás, mind a GLS CsomagPonton és a FOXPOST csomagautomatából történő átvétel esetén 15.000 Ft felett díjmentes a szállítás.

Ez alatt az értékhatár alatt a kézbesítés díja távolságtól, a csomag méretétől és súlyától függetlenül  a FOXPOST esetében 690 Ft, a GLS CsomagPonton történő átvétel esetében 990 Ft. Futárszolgálattal történő házhoz szállítás díja 5000 Ft rendelési érték alatt 1190 Ft, míg e fölött 990 Ft.

Utánvét esetén a tranzakciós költség 250 Ft.

 

Áttekinthető formában tehát a szállítási típusok és költségeik a következők:

 

 

GLS CsomagPonton történő átvétel

FOXPOST csomagautomatából történő átvétel

Házhoz szállítás a GLS Futárszolgálattal

Személyes átvétel Nagykovácsiban

Szállítás díja

14.999 Ft-ig 990 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

14.999 Ft-ig 690 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

0 Ft-tól  4.999 Ft-ig 1190 Ft

5.000 Ft-tól 14.999 Ft-ig 990 Ft

15.000 Ft felett ingyenes

Ingyenes

Utánvét díja

 250 Ft

250 Ft

250 Ft

 250 Ft

 

Az Ökoázis nemcsak a webáruházban található termékek esetében figyel a környezetvédelemre, hanem a szállítási szolgáltatása során is. Ennek érdekében igyekszünk többször újrahasznosítani a csomagoló dobozokat, töltőanyagokat, természetesen csak addig, amíg azok funkcionálisan megfelelnek a csomagolási követelményeknek.

Kérjük, hogy használd Te is újra őket, amennyiben szükséged van rájuk, vagy gyűjtsd szelektíven a papír és a műanyag csomagolóanyagokat!

 

Fizetés

 

Az Ökoázis Webáruháznál háromféle fizetési mód közül választhatsz:

 

1. Előreutalás:

Az alábbi bankszámlaszámra átutalhatod a megrendelésed ellenértékét, amikor az beérkezett a számlánkra, már indítjuk is a csomagodat a kért szállítási helyre!

Számlatulajdonos neve: NKN-ÖKOtrade Kft.

Számlaszám: CIB Bank 10700718-69823725-51100005

Kérünk, hogy a közlemény rovatban tüntesd fel a megrendelésed számát, amelyet a visszaigazoló e-mail-ben kapsz tőlünk!

Amennyiben a megrendelés teljesítés részben vagy egészben valamilyen okból mégsem jön létre, az átutalt összeget haladéktalanul visszautaljuk a számládra.

Az átutalásra 3 munkanap áll rendelkezésedre. Amennyiben 3 munkanapon belül nem történik meg az átutalás, úgy a megrendelés törlésre kerül.

 

2. Utánvét:

Fizethetsz utánvéttel is mind a négy szállítási módnál, ez esetben az utánvét tranzakciós költsége 250 Ft.

A FOXPOST csomagautomatáknál, a GLS CsomagPontok többségénél és a GLS Hungary Kft. házhoz szállítása esetén bankkártyával is kiegyenlítheted a vételárat.

 

3.  Bankkártyás fizetés az Ökoázis Webáruház oldalán:

Honlapunkon bankkártyával is lehetőséged van fizetni, amely a CIB bank biztonságos szerverén keresztül történik. 

A kiválasztott termékek megrendelése után a CIB Bank fizetőoldalára irányítunk, ahol egy biztonságos, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyáddal.

Csak annyi a dolgod, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "CIB Bankkártyás fizetés" lehetőségre kattintasz, majd a Bank fizetési oldalán a bankkártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadod. A Bank a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyákat fogadja el.

A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót. A fizetést követően visszairányítunk a Webáruház oldalára, ahol tranzakció eredményéről (sikeres vagy sikertelen tranzakció) kapsz visszaigazolást. Ezzel egyidőben e-mail-t is küldünk Neked, így tájékozódhatsz arról, hogy a megrendelésed milyen státuszban van.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a számlád megterhelését a termékek ellenértékével.

A tranzakció sikertelennek minősül a következő esetekben:

  • ha nem kerülsz visszairányításra a fizetőoldalról a Webáruház oldalára,
  • ha a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattintasz,
  • ha bezárod a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülnél a Webáruházba.

A bankkártyás fizetéssel kapcsolatosan itt tájékozódhatsz részletesebben.

 

Számlázás

 

A megrendelésed a futárszolgálatnak történő átadásakor elektronikusan, az általad megadott e-mail címre küldjük e-számládat, amely aláírás nélkül is hiteles.

 

Köszönjük, hogy az Ökoázis-t választod!