Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Szállítási és fizetési feltételek

Szállítási és fizetési feltételeinket úgy alakítottuk ki, hogy kényelmesen és biztonságosan vásárolhass nálunk, hiszen az Ökoázisnál nemcsak a termékek megbízható minőségűek, hanem a megrendeléseid teljesítésére is maximálisan odafigyelünk!

 

Szállítás

 

A megrendelésed kiszállításánál négyféle típusból választhatsz:

 

1.Átvétel DPD CsomagPonton:

A DPD Csomagpontokon történő átvétel ötvözi a személyes átvétel és a futáros kézbesítés előnyeit.

Környezetvédelmi szempontból, valamint rugalmasságát tekintve a legelőnyösebb típus, hiszen a csomagokat mi egy gyűjtőponton tudjuk feladni, azokat csoportosan szállítják az átvevőpontokra, Te pedig az utadba eső legközelebbi ponton tudod átvenni a sajátodat, így kisebb a környezetszennyezés mértéke.

A hozzád legközelebb lévő DPD csomagponton veheted át a rendelésedet, annak nyitvatartási idejében bármikor a hét minden napján, akár hétvégén is.

Ezeken a helyeken csak bankkártyával is fizethetsz, ha az utánvétet választottad!

A DPD Csomagpontok listáját, a részletes nyitvatartást és fizetési lehetőségeket az alábbi linken találod: https://www.dpd.com/hu/hu/pickup-csomagpont/csomagpont-kereso/

A megrendelésedet követően az Ökoázis e-mail-ben értesít arról, hogy a csomagodat átadtuk a DPD Csomagpont felé kiszállításra és szintén kapsz egy értesítést, ha csomagod megérkezett a választott DPD Csomagpontra. Az átvételre 7 munkanap áll rendelkezésedre. Csomagod útját nyomon követheted a DPD által megadott azonosító kód/csomagszám megadásával a https://www.dpd.com/hu/hu/tracking/ weboldalon keresztül.

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a DPD átvevőponton a csomagod biztonsága érdekében a személyazonosságodat igazolnod kell.

Ez a csomagátvételi lehetőség 20 kg-os összsúlyhatárig lehetséges.

 

2.Átvétel FOXPOST csomagautomatából:

A FOXPOST egy egyszerű, kedvező áru, megbízható és időtakarékos csomagátvételi mód, amellyel a legnépszerűbb bevásárlóközpontokban veheted át a csomagod.

Kérd megrendelésed bármely FOXPOST csomagautomatába, így nem kell egész nap várnod a futárt: a választott bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor, a napi teendőidhez igazodva várakozás, sorban állás és adminisztráció nélkül, garantáltan sérülésmentesen veheted át a megrendelt termékeidet.

Csomagod állapotáról folyamatosan tájékoztatást küldünk: mi emailben értesítünk arról, amikor átadjuk a FOXPOST-nak a csomagod, ők másnapra kiszállítják az általad választott automatába és küldenek számodra egy sms-t, amely egy egyedi nyitókódot tartalmaz. Csupán ezt a kódot kell beütnöd az automata érintőképernyőjén ahhoz, hogy a megfelelő rekesz ajtaja kinyíljon és kézhez vedd a vásárolt termékeket. Minderre három nap áll rendelkezésedre, eddig tárolódik a csomagod az automatában.

Amennyiben utánvétes fizetést választottál, a kód beütése után még egy fizetési tranzakció következik, melyet kizárólag bankkártyával tudsz lebonyolítani szintén az automatánál.

FOXPOST automatán keresztül (amennyiben a terméket eredetileg is FOXPOST automatán vetted át) a csomagodat is ingyenesen visszaküldheted: ezt bármelyik FOXPOST automatánál egyszerűen megteheted az egyedi csomagátvételi kód újbóli megadásával.

Országosan már több mint 800 FOXPOST csomagautomata áll rendelkezésedre, az alábbi listában tudod megkeresni a hozzád legközelebb esőt: FOXPOST csomagautomaták listája 

 

3.Házhoz szállítás futárral:

Az Ökoázis Webáruház megrendeléseinek kiszállítását a DPD Hungary Kft. végzi.

Magyarország teljes területén lehetőség van házhoz szállításra, így akár már másnap az otthonodba érkezhet a csomagod!

A megrendelésed futárszolgálatnak történő átadásáról e-mail-t küldünk, a szállításra pedig akár már másnap sor kerülhet! 

A kézbesítés várható időpontjáról a DPD Hungary Kft. e-mail-ben küld értesítést a szállítást megelőző munkanapon a megrendeléskor megadott telefonszámra vagy címre.

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8:00-17:00 óra közötti időszakban, ezért szállítási címként célszerű olyan címet megadni, amelyen elérhető vagy ebben az időszakban.

A DPD Hungary Kft. kétszer kísérli meg kézbesíteni a csomagodat, sikertelen kézbesítést követően pedig visszaküldik részünkre. Kérünk, hogy olyan címet válassz a kiszállításra, amelyen át is tudod venni napközben a csomagodat!

Ha nem garantálható, hogy napközben ráérsz átvenni a futártól a csomagodat, kérjük, válaszd inkább a DPD Csomagpontot vagy a FOXPOST Csomagautomatát!

 

4.Személyes átvétel Nagykovácsiban:

Nagykovácsiban a Tandem Könyv és Kávéban (2094 Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 3.) személyesen is átveheted a rendelésed. Ebben az esetben, ha utánvétet választottál fizetési módként, akkor csak készpénzben tudod kiegyenlíteni a vásárlásod értékét.

 

A szállítás díja:

Mind a házhoz szállítás, mind a DPD Csomagponton és a FOXPOST csomagautomatából történő átvétel esetén 20.000 Ft felett díjmentes a szállítás.

20.000 Ft érték alatti rendelések esetében a kézbesítés díja a FOXPOST esetében 990 Ft. Futárszolgálattal történő szállítás díja 1.690 Ft, DPD Csomagpontra pedig 1.390 Ft-ért szállítunk.

Utánvéttel történő fizetés esetén a tranzakciós költség 400 Ft.

 

Áttekinthető formában tehát a szállítási típusok és költségeik a következők:

 

DPD CsomagPonton történő átvétel

FOXPOST csomag-automatából történő átvétel

Házhoz szállítás DPD Futárszolgálattal

Személyes átvétel Nagykovácsiban

Szállítás díja

19.999 Ft-ig 1.390 Ft

20.000 Ft felett ingyenes

19.999 Ft-ig 990 Ft

20.000 Ft felett ingyenes

19.999 Ft-ig 1.690 Ft

20.000 Ft felett ingyenes

Ingyenes

Utánvét díja

400 Ft

400 Ft

400 Ft

400 Ft

 

Az Ökoázis nemcsak a webáruházban található termékek esetében figyel a környezetvédelemre, hanem a szállítási szolgáltatása során is. Ennek érdekében igyekszünk többször újrahasznosítani a csomagoló dobozokat, töltőanyagokat, természetesen csak addig, amíg azok funkcionálisan és esztétikailag is megfelelnek a csomagolási követelményeknek.

Kérjük, hogy használd Te is újra őket, amennyiben szükséged van rájuk, vagy gyűjtsd szelektíven a papír és a műanyag csomagolóanyagokat!

 

Fizetés

 

Az Ökoázis Webáruháznál háromféle fizetési mód közül választhatsz:

 

1. Előre utalás:

Az alábbi bankszámlaszámra átutalhatod a megrendelésed ellenértékét, amikor az beérkezett a számlánkra, már indítjuk is a csomagodat a kért szállítási helyre!

Számlatulajdonos neve: NKN-ÖKOtrade Kft.

Számlaszám: Raiffeisen Bank 12010374-01794894-00200004

Kérünk, hogy a közlemény rovatban tüntesd fel a megrendelésed számát, amelyet a visszaigazoló e-mail-ben kapsz tőlünk!

Amennyiben a megrendelés teljesítés részben vagy egészben valamilyen okból mégsem jön létre, az átutalt összeget haladéktalanul visszautaljuk a számládra.

Az átutalásra 3 munkanap áll rendelkezésedre. Amennyiben 3 munkanapon belül nem történik meg az átutalás, úgy a megrendelés törlésre kerül.

 

2. Utánvét:

Fizethetsz utánvéttel is mind a négy szállítási módnál, ez esetben az utánvét tranzakciós költsége 400 Ft.

A FOXPOST csomagautomatáknál és a DPD Csomagpontokon csak bankkártyával fizethetsz, házhoz szállítás esetén bankkártyával és készpénzzel is kiegyenlítheted a vételárat. Személyes átvétel esetén - a Tandem Könyv és Kávézóban Nagykovácsiban csak készpénzzel fizethetsz.

 

3.  Bankkártyás fizetés az Ökoázis Webáruház oldalán:

Honlapunkon bankkártyával is lehetőséged van fizetni: az OTP Mobil Kft. által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay biztonságos rendszerében.

 

A kiválasztott termékek megrendelése után a Simple Pay fizetőoldalára irányítunk, ahol egy biztonságos, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül fizethetsz bankkártyáddal.

Csak annyi a dolgod, hogy a fizetési mód kiválasztásánál "Simple Pay - Bankkártyás fizetés" lehetőségre kattintasz, majd a fizetési oldalon a bankkártya számát, lejárati dátumát, valamint a hátoldalán található ellenőrzőkódot (CVC/CVV) megadod. A Bank a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyákat fogadja el.

A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatod el a tranzakciót. A fizetést követően visszairányítunk a Webáruház oldalára, ahol tranzakció eredményéről (sikeres vagy sikertelen tranzakció) kapsz visszaigazolást. Ezzel egy időben e-mail-t is küldünk Neked, így tájékozódhatsz arról, hogy a megrendelésed milyen státuszban van.

A bankkártyával történő fizetés esetén a tranzakciót követően a Simple Pay elindítja a számlád megterhelését a termékek ellenértékével, valamint ellenőrzi az adatokat – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzését jelenti.

 

Számlázás

 

A megrendelésed a futárszolgálatnak történő átadásakor elektronikusan, az általad megadott e-mail címre küldjük a számládat, amely aláírás nélkül is hiteles.

 

Köszönjük, hogy az Ökoázis-t választod!

Az oldal tetejére