Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Karbonsemleges lett az Ökoázis!

2020. 04. 29. 14:16:05
Karbonsemleges lett az Ökoázis!
Hatalmas büszkeséggel tölt el bennünket a tény: vállalkozásunk karbonsemleges lett!

 

Védd meg a Földet - rendelj tőlünk!!!

 

Büszkén mutatjuk be Magyarország első karbonsemleges online bevásárlási lehetőségét!

Mi, az Ökoázisnál mindig is kiemelt figyelmet fordítottunk környezetünk védelmére: már a termékválasztásnál a környezetbarát készítményeket tettük a kínálatba, a csomagokhoz sokszor használunk fel már használt dobozokat, a kapott térkitöltőket újra igénybe vesszük, amennyiben pedig vásárolnunk kell, úgy kukoricakeményítőből készült, lebomló, komposztálható térkitöltő anyagot választunk.

A papírfelhasználásunkat is minimalizáltuk: elektronikus számlánk van, amit e-mail-ben küldünk, a csomagba csak egy megrendelő kerül (ez sajnos kötelező).

A társadalmi felelősségvállalás mindig is fontos volt számunkra, hiszen mi is édesanyák vagyunk, szeretnénk a gyermekeink számára egy minden szempontból élhető környezetet teremteni szűk és tágabb értelemben egyaránt.

 

Most azonban sikerült szintet lépnünk!

Ennek az eredménye, hogy minden, az Ökoázis webáruházból rendelt csomag karbonsemleges! Egy ilyen kis családi vállalkozás esetében ez hatalmas lépés és nagy öröm számunkra!

 

Mit jelent ez Neked?

Azt, hogy biztos lehetsz benne, ha nálunk vásárolsz, a webáruház üzemeltetése, a termékek beszerzése, tárolása, a csomagok készítése, valamint a kiszállítás során keletkezett CO2 nem terheli tovább a Földet!

Minden tevékenységünket karbonsemlegessé tettük, de nem álltunk meg itt: az általunk igénybe vett házhoz szállítást, csomagpontra szállítást és FOXPOST csomagautomatába történő szállítás kibocsátását is kiváltottuk!

 

Karbonsemlegesség a gyakorlatban

Egy kis kémia: a karbon a szén-dioxid “álneve”, és CO2 a vegyjele.

A szénvegyületeket energiaforrásként használjuk nap mint nap, ilyenek a földgáz és a kőolaj: fűtünk velük, melegítjük a vizet, tankoljuk az autóinkat, világítunk a lámpával, töltjük a telefonunkat, stb..

Ezek az üvegházhatású gázok felelősek azonban többek között a klímaváltozásért, a globális felmelegedésért, ezért a cél, hogy a felhasználást csökkentsük, illetve a mégis használt szén-dioxidot kiváltsuk, semlegesítsük.

A karbonsemlegesítéssel cégünk tehát a lehető legkisebbre próbálja csökkenteni a szén-dioxid-kibocsátását (a CO2-lábnyomát) elsősorban a tevékenységeink révén, ahogyan fent is írtuk. Ez azonban sajnos nem valósulhat meg 100%-ban, így a maradék légszennyezés kompenzálásáról is gondoskodunk: CO2-kvótát (karbon kiegyenlítési egységet) vásároltunk és olyan projektet támogatunk, amely csökkenti a Föld szén-dioxid szintjét a CO2 megkötésével.

Az általunk az idei évre választott projekt az ENSZ éghajlat-változási keretegyezménye által szabályozott, és a projekt keretében több, mint 14.000 hektáron telepítettek eukaliptusz erdő-ültetvényeket olyan Indiában található földekre, amelyeken semmilyen gazdálkodás nem folyt és a növénykultúra hiánya miatt erősen erodálódtak. Az ENSZ monitoring-ciklusa alatt több, mint 4,2 milliárd tonna üvegházhatású gáz került megkötésre!

Mindezeket felül a termékek a bőrödet, az egészségedet is védik! Mindent megteszünk érted, értünk, mindannyiunkért!

 

Dönts okosan, légy Te is büszke klímasemleges Ökoázis-vásárló!

Az oldal tetejére