A 100%-os tisztaságú aromákkal könnyedén ízesíthetünk ételeket, italokat egyaránt télen és nyáron!
Egy friss nyári tészta tökéletes összetevője lehet a bazsalikom vagy az oregánó bio aroma, míg télen a kakaó és a tonkabab bio aromák szinte átmelegítenek minket.
Így július derekán most egy citrusos aromakoktélt hoztunk Nektek, amellyel bármilyen kerti összejövetel, vagy meleg nyári estét fel tudtok dobni.
Hozzávalók:
- 250 ml Agavészirup
- 4 csepp Baldini Lime Bio-aroma
- 6 csepp Baldini Narancs Bio-aroma
- 5 csepp Baldini Citrom Bio-aroma
- 10 csepp Baldini Vanília Bio-aroma
- narancslé
- prosecco
- jég
A bio aromákat cseppentsük az agavészirupba (nyugodtan bele a flakonba), és jól rázzuk, keverjük össze. Ez az ízesített szirup kb. 50 koktél elkészítéséhez elegendő lesz!
1 evőkanál összetört jeget és 1 evőkanál ízesített agavészirupot készítsünk elő egy koktélos pohárba. Öntsük nyakon egy adag narancslével, és 100 ml prosecco-val.
A narancslé mennyiségét ízlés szerint variálhatjuk, akár 1:1, akár 1:2 arányban, ki - hogy szereti.
Amennyiben alkoholmentesen szeretnénk elkészíteni a koktélunkat, úgy a prosecco-t helyettesítsük szénsavas vízzel, így a gyerekek is jót kortyolhatnak belőle a melegben. Ha van időnk rá, dobjuk fel a koktélos poharat egy gerezd naranccsal.
Az agavészirup helyett használhatunk mézet is, úgy is tökéletes lesz a friss nyári italunk!
A Baldini bio aromákkal érdemes óvatosan bánni: ne tegyünk belőlük többet a receptben előírtnál, mert erős aromájuk van, igazi természetes koncentrátumok, ezért kevés is elegendő belőlük.