Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Sonett - Környezetbarát mosó- és tisztítószerek

2020. 11. 06. 14:32:00
Sonett - Környezetbarát mosó- és tisztítószerek
A Sonett mosó- és tisztítószerek óvják a vizet, "minden élet hordozóját".

 

Óvjuk a vizeinket!

A Sonett céget 1977-ben alapította Johannes Schnorr, akkora már kimutatható volt az élővizek (tavakban, ivóvízben) mosószer maradványok okozta szennyeződése. Az alapító egy hatékony, gondoskodó, ökológiai és felelősségvállaló vállalatot kívánt létrehozni és működtetni, a vállalat struktúrája és antropozófiai irányultságú cégfilozófiája jelenleg is ezen a koncepción alapszik.

Az alapanyagok beszerzése, az energiakérdés kezelése, a termék előállítása mind a minőség szerves része a termékek gyártása során, a felelősségteljes szemlélet és a teljesség szem előtt tartása jellemző a teljes értékteremtési láncra való törekvésben.

A Sonett természetes tisztítószerek nem tartalmaznak enzimeket, kőolaj-származékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során, valamint az összes termék tökéletesen enzimmentes.

 

Különleges gyártási technológia

A Sonett sok termékhez balzsamos adalékokat alkalmaz, amelyeket úgynevezett oloid keverőben ritmizálnak. Ez a balzsamos adalék a következőket tartalmazza: arany, fenyőtömjén, mirha gyanta, babérlevél, olívaolaj és rózsa só. Ezeket az alkotóelemeket finomra őrlik és vízzel emulgeálják, amit utána oloid keverőben egy lemniszkáta (nyolcas alakú - lásd a képen) formában végig örvénylik. Ezt a ritmizált szubsztanciát aztán kis adagokban hozzáadják a Sonett termékekhez a gyártás során.

Amíg a centrifugális mozgás élettelenné teheti az szubsztanciákat, addig a ritmizált lemniszkátamozgás vitalizáló hatású az anyagokra.

A gyártás során felhasznált vizet élővé teszik egy különleges áramoltatási rendszeren -  12 darab,  sorban egymáshoz kötött tojás alakú üvegedényen - való átfolyatással és így úgynevezett örvénylő vizet kapnak.

A Sonett cég átgondolt társadalmi felelősségvállalása a gyártáson felül az is, hogy keresi a megújuló, alternatív energiaforrásokat, figyelemmel kíséri a gyártás során keletkező CO2 mennyiségének minimális szinten tartását az üvegházhatás mérséklése céljából. A hármas tagozódású társadalmi megvalósulást szem előtt tartva ezen felül lehetővé teszi a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatását. A Sonett termékek címkézést például fogyatékossággal élő emberek végzik, így hozzájárulnak a közeli Camphillben elő betegek ellátásához.

A termékek előállításánál különös figyelmet fordítanak arra, hogy minden anyag biológiailag lebomoljon, így a víz természetes egyensúlyára nincs hatással sem a gyártás, sem a termékek használata.

 

Minősítések

A Sonett természetes tisztítószerek, bio mosószerek az alábbi minősítésekkel rendelkeznek:

Ecogarantie Szavatolja az ellenőrzött ökológiai termesztésből származó alapanyagok használatát, kizárja a géntechnológiával módosított mikroorganizmusokból származó enzim jelenlétét, valamint biztosítja az optimális biológiai lebonthatóságot. A Certisys Belgium szervezet által ellenőrizve.
CSE Garantálja a magas minőségi gyártási feltételrendszernek való megfelelést. Ennek alapján a termékek nem tartalmaznak enzimeket, kőolaj-származékból eredő tenzideket, illat-és színezőanyagokat, tartósítószereket, fehérítőaktiválókat, és nem alkalmaznak sem génmanipulációt, sem nanotechnológiát előállításuk során. A tiszta növényi szappanok és illóolajok ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származó növényekből készülnek. Az áram- és fűtésellátást 100%-ig megújuló energiaforrásokból fedezik, amelyet a PreCert Consulting & Audits szervezet ellenőriz.
Vegan Society Szavatolja, hogy a termékek nem tartalmaznak állati összetevőt (három termék kivételt képez a Sonettnél: a szilárd és folyékony folttisztító és a padlóápoló viasz), továbbá a címke azt is biztosítja, hogy a Sonett nem végez vagy végeztet semmiféle állatkísérletet.
STOP CLIMATE CHANGE (Állítsuk meg a klímaváltozást!) Ez a minősítés a legmagasabb norma átfogó CO2 vizsgálatára és minősítésre. A pecsét szavatolja az egész vállalkozás vizsgálatát a CO2 kibocsátásra és CO2 keletkezését okozó minden folyamat átláthatóságára vonatkozólag. A vizsgálat bizonyítja, hogy a fűtés és elektromos áram felhasználáson keresztül a Sonett semmiféle CO2-t nem bocsát ki.
NCP - Nature Care Product Szavatolja, hogy a termékek csak természetes alapanyagokból állnak, nincs bennük mikroműanyag, génmódosított alapanyag, szilikon. Pálmaolaj csak akkor és ott van bennük, ahol az elkerülhetetlen, abban az esetben is bio forrásból. A termékek csomagolása átgondolt - újra felhasználható vagy újrahasznosítható.

 

Szenzitív termékcsalád

A Sonett természetes tisztítószerek, bio mosószerek esetében minden felhasznált összetevő 100%-ban biológiailag tökéletesen lebomlik és mentes minden allergiát okozó anyagtól. A tiszta növényi szappanok olajai és a felhasznált esszenciális olajok 100%-ig ellenőrzött biodinamikus vagy ellenőrzött ökológiai termesztésből származnak.

Valamennyi SONETT termék különösen bőrbarát, de az allergiások számára különösen ajánljuk a szenzitív termékcsaládot, mert nem tartalmaznak:

  • Illatanyagokat
  • Tartósítószereket
  • Színező- és töltőanyagokat
  • Kőolaj-származékot
  • Enzimeket, GMO anyagokat

Csak növényi tenzideket tartalmaznak, teljes mértékig biológiailag lebomlóak a termékek, a címkén - és így a webáruházban is - az összes összetevőt feltüntetjük, tekintet nélkül a mennyiségre.

 

A minőségi irányvonal - felelősséggel a víz iránt!

 

Ha Te is felelősséggel viseltetsz a környezeted iránt, ráadásul a bőrödet is óvni szeretnéd a káros kemikáliáktól, akkor válaszd a családnak a Sonett természetes tisztítószereket, bio mosószereket!

Az oldal tetejére