Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

1.699 Ft
Menny.:db
Környezetbarát házhoz szállítás
30 napos visszaküldési garancia
Termék címkék:
kullancs

Dr. Kapiller Kullancs-eltávolító kanál (3 db)

Gyártó:
A Kullancs-eltávolító kanál világszabadalommal védett orvostechnikai eszköz, mely fertőződésmentesen, élve távolítja el a kullancsot.
Szállítás legkésőbb: 2023. október 05.
Szerezhető hűségpontok: 9
Egységár: 566,33 Ft/db
Kiszerelés
3 db
1.699 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás

A Dr. Kapiller Kullancs-eltávolító kanál világszabadalommal védett orvostechnikai eszköz, mely fertőződésmentesen, élve távolítja el a kullancsot.

A kanál úgy képes eltávolítani a bőrbe fúródott kifejlett, vérrel szívott kullancsot, hogy az eltávolítás során az eszköz nem szorítja meg a kullancs testét, hanem a bőrre fejt ki olyan speciális hatást, melynek eredményeképpen a rögzülését vesztett kullancs a kanál kávájába dől.

Használata:

  1. Az egyszer használatos kullancs-eltávolító kanalat kivéve a csomagolásból, két végét összepattintva felkészítjük a kullancs eltávolítására.
  2. A kullancskörnyéki bőrt ráncba emeljük úgy, hogy a kullancs a ránc legmagasabb pontján legyen.
  3. A kullancsszúrás környékét körbekenjük abszolút hatású fertőtlenítővel átitatott gézzel vagy vattával.
  4. A kullancs-eltávolító kanál V alakú vágatát a kullancs „nyaka” alá csúsztatjuk úgy, hogy a kullancs szúró-szívó szájszerve a vágat öblébe kerüljön.
  5. A kullancs-eltávolító kanál nyelét megfogva, s ezzel a kanalat a bőrre nyomva, tengelye körül nyolcszor-tízszer jobbra-balra alternálva megpödörjük, s ennek eredményeképpen a kullancs a kanál kávájába esik. A kullancs-csípés helyét minden esetben abszolút hatású fertőtlenítőszerrel le kell ecsetelni.
  6. Ezután a kullancs-eltávolító kanalat kullancsostul vagy megsemmisítjük (pl.: a csomagolásába visszahelyezzük és az egészségügyi vagy állat-egészségügyi intézmény veszélyes hulladék gyűjtő badellájába dobjuk), vagy elvégezzük a kullanccsal a Fassisi® BoTick Kullancs Tesztet, ha meg kívánunk bizonyosodni arról, hogy a Lyme borreliosist (régi nevén: Lyme-kórt) okozó baktériumokat tartalmazott-e.

Ha kullancsot észlelünk a bőrben, minél hamarabb távolítsuk el! A biztonság kedvéért két hónapig figyeljük a csípés helyét! Ha bármi gyanúsat, esetleg lázat vagy nyirokmirigy duzzanatot észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére