Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Az egész napos irodai munka és a fájdalmak

Aki irodai ülőmunkát végez, annak sajnos számolnia kell azzal, hogy a mozgásszegény napok, a hosszú ideig tartó mozdulatlanság következtében a nyak, a gerinc, a lábak és az egész nyirokrendszer fokozott terhelésnek van kitéve.

 

Kialakul a rossz testtartás, a fej- és nyakfájás, a végtagok elkezdhetnek zsibbadni, elnehezülni, és ilyenkor a közérzetünk is romlik: a munkára nem tudunk rendesen koncentrálni, és még a kedvünk is elmegy a mozgástól a fájdalom miatt.

Pedig ez ellen tenni kell saját egészségünk védelme érdekében!

 

Mivel javíthatunk a helyzetünkön?

 

1. Sport: mindegy milyen mozgásformát választunk, a lényeg, hogy rendszeresen és alaposan átmozgassuk az ülés következtében "megkövült" izmainkat, ezzel javítsuk a keringésünket és helyrehozzuk a helytelen testtartás következtében kialakulni készülő elváltozásokat. Az úszás és a jóga kifejezetten ajánlott ezekben az esetekben, mindamellett pedig a lelkünket is felfrissítik.

 

2. Szünet: lehetőség szerint tartsunk rendszeresen 5 perces szüneteket a munkában, kicsit mozgassuk át magunkat. Aki emeletes irodaépületben dolgozik, az mindenképpen lépcsőzzön le és fel néhányszor, sőt a lifetet próbálja meg kiiktatni, ezzel is napjában többször mozgásban tartja a lábakat, farizomokat.

 

3. Masszázs: ha megtehetjük, járjuk rendszeresen masszázsra olyan helyre, ahol speciálisan az ülőmunka okozta izomfájdalmak enyhítésére képesek. Ha nincs rá lehetőségünk, akár este, egy fárasztó nap, kérjük meg a férjünket/feleségünket, kedvesünket, párunkat, masszírozza át a hátunkat, lábunkat...

 

4. Ülőalkalmatosság helyes megválasztása: válasszunk olyan ergonómiai kialakítású széket, amely támogatja a helyes testtartást, vagy próbáljuk ki az olcsó, de szintén hatékony megoldást: a labdát/fitnessz labdát szék helyett (mi egyébként ezt használjuk az Ökoázisnál, és remekül bevált).

 

5. Használjunk nap közben és nap végén lábápoló készítményeket: kifejezetten ülőmunkát végzőknek kifejlesztett természetes testápoló készítményekkel támogathatjuk a vérkeringés fokozását, a lábunk felfrissítését, akár napközben a munkahelyünkön, de este, fürdés, zuhanyozást követően is!

 

Az Ökoázisnál a lenti termékeket ajánljuk Neked!

 

Reméljük, megtalálod a számodra megfelelő készítményt a kínálatunkban és hozzájárulhatunk mi is az egészséged védelméhez!

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére