Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Termékek Menü

Hyaluronsav - Hyaluronic Acid

Hyaluronsav - Hyaluronic Acid A hyaluronsavnak nagy jelentősége van a ránccsökkentésben, ezért használják természetes kozmetikumokban.

 

A '30-as években a New York-i Columbia Egyetemen új anyagot fedeztek fel: a hyaluronsavat (a hialin jelentése: porc, innen a név eredete).

Az első, hyaluronsavat tartalmazó termék a '80-as években jelent meg, de mivel olyan tiszta anyagról van szó, amely nem okoz irritációt, így egyre több területen kezdték használni, és napjainkban előállítása többnyire nem állati szövetekből történik, hanem más természetes úton (baktériumok segítségével).

A szervezetünkben lévő hyaluronsav nagy része (55-60%-a) a bőrben található, 35%-a pedig az izmainkban és a csontjainkban.

A hyaluronsav több tízezer egymással összekötött cukormolekulából áll és nagy mennyiségű vizet képes maga mellé kötni. A hyaluronsav és a víz együtt egy zselészerű anyagot alkot, ami részt vesz a szem, a porcok, ízületek, és a bőr felépítésében, véd a sérülésektől, rugalmas, fontos a bőr ránctalansága miatt is.

A bőrünkben a hyaluronsav a bőr mélyebb rétegeiben is megtalálható, a sejtek közötti állomány alkotórésze. A kollagénmolekulák között a töltőanyag a hyaluronsav és hozzá hasonló molekulák, amik a fent is említett zselés, rugalmas, víz alapú közeget biztosítják. 

A természetes kozmetikumokban alkalmazott hyaluronsav a bőr felszínét hidratálja, a mélyebb rétegekbe részlegesen bejutva javíthatja annak szerkezetét, így a ráncok csökkentésében jelentős szerepe van.

A Sodium Hyaluronate a hyaluronsav só formája, amely szintén megtalálható a natúrkozmetikumokban.

Nálunk ezek az arcápoló termékek, bio arckrémek tartalmaznak hyaluronsavat: