Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

9.020 Ft
Környezetbarát házhoz szállítás
30 napos visszaküldési garancia

GAL Q10 koenzimes lazacolaj (250 ml)

Gyártó:
A GAL Q10 koenzimes lazacolaj az agy és idegrendszer, a szív- és érrendszer, a bőr, a haj, szem, az izmok és ízületek egészségét támogató étrend-kiegészítő.
Szerezhető hűségpontok: 0
Egységár: 36,08 Ft/ml
9.020 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

A GAL Q10 koenzimes lazacolaj lazacolajat, Q10-koenzimet és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő.

3500 mg Ω3 + 100 mg Q10 tartalmával tiszta és stabil, teljes spektrumú Ω3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

A termék jól hasznosuló, természetes formában tartalmazza az Ω3-zsírsavak teljes spektrumát, méghozzá koncentráltan, növényi fermentációval előállított Q10-koenzimmel és természetes  tokoferolokkal (E-vitamin).

Az íze kellemesen enyhe, köszönhetően a stabilitásának, a hozzáadott természetes citromolajnak és a minőségi lazacolaj-keveréknek.

Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormonszerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza. Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsav-arányra van “tervezve”. Őseink zsírsav-aránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sós vízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrend-kiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sós vízi halakat. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőlek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 (ALA) amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben. Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. Az egységnyi EPA és DHA zsírsavra jutó legalacsonyabb szennyezőanyag bevitel így érhető el.

A készítmény egy literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10 ml) pedig kb. 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.
Q10-es lazacolajunk növényi fermentációval előállított Q10-koenzimet is tartalmaz, mely a mai kutatások alapján a legmegfelelőbb forma. Mivel bő olajban van oldva (10ml-ben van 100 mg), ezért a Q10 felszívódása is kiváló. A Q10 hasznosulását ráadásul a termékben lévő citromolajban természetesen jelenlévő magas d-limonén tartalom is tovább segíti. Jelenleg nem létezik természetes módszer, mellyel a Q10 hasznosulása ennél jobb lenne. (A vízoldékonynak nevezett Q10 készítmények a mosószerhez hasonló mesterséges anyaggal vannak vízoldékonnyá téve, más fokozott felszívódású Q10 termékekben pedig a bélfal szerkezetét megváltoztató allergén szójafehérjék hozzáadásával érik el a hatást.) 
A Q10 bő zsírban/olajban oldása és a d-limonén viszont természetes módon fokozza a Q10 hasznosulását.

Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit.

A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

  • Agy és idegrendszer: csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.
  • Szív- és érrendszer: Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet. Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.
  • Egyéb: Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire. Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is. A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani. A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.

A Q10-koenzim szedése és a magas Q10-szint az alábbiakra jó elsősorban a kutatások szerint:

  • Szív- és érrendszer: fokozza a véráramlást, a nitrogén-oxid szintet és védi az ereket, véd a szívinfarktustól. A koleszterinszint csökkentő gyógyszerek csökkentik a Q10 szintet, így a Q10 szedésével azok mellékhatása is csökkenthető.
  • Agy és idegrendszer: jó hatású migrén, depresszió és Parkison-kór esetén.
  • Egyéb: fibromyalgia (ismeretlen eredetű izomfájdalom), rossz spermaminőség, Peyronie-betegség

A GAL Lazacolaj nem tenyésztett, vadon élő, kistestű halaktól származik. Az alapanyagot, a tisztított halolajat Németországból vásárolják a német és EU-piac egyik megbízható és jelentős szereplőjétől, azonban ez nem azt jelenti, hogy a német vizekből származna. A német partner változó forrásokból importálja a halolajakat, attól függően, hogy a szigorú tisztasági és minőségi előírásaiknak mikor, melyek felelnek meg a legjobban. Tehát a tényleges származási hely változó. De nem is az számít, hogy honnan van, hanem a minőség. A GAL mindig a legjobb minőségű halolajat választja, figyelembe véve a legkedvezőbb EPA+DPA+DHA-értékeket. Tehát ami a legtisztább, és aminek a hatóanyagtartalma is magas. A halolaj tisztasága példaértékű, a halolajakra jellemző szennyezőanyagok mennyisége detektálható mérték alatt van, egyszersmind minden esetben jóval az EU határérték alatt. (Például a higany és egyéb nehézfémek mennyisége a századát sem éri el az EU-határértékeknek, és az egyéb toxikus anyagok, mint növényvédőszer-maradványok és hasonló vizekre jellemző szennyezőanyagok mennyisége is tizede vagy még alacsonyabb, mint ami az EU-szabvány szerint biztonságos.)

A termék TOTOX-értéke is nagyon alacsony, 8 körül mozog.

A termék csomagolása karbonsemleges nyomtatásból származik, az FSC által minősített papíralapanyag nyomtatására pedig környezetbarát, növényi olajbázisú festékanyagot használnak.

Adagolás:

Napi 1 evőkanál (~10 ml) étkezéskor, akár salátára, pirítósra is, illetve  ahogyan jólesik.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépjük túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Összetétel

Összetevők: Tisztított lazacolaj-keverék, ubidecarenone (növényi fermentációval előállított Q10-koenzim), tokoferolokban gazdag növényi-kivonat (szójamentes), citromolaj, természetes antoxidáns: rozmaring-kivonat (kámformentes).

1 evőkanál (~10 ml) tartalmaz*:

  • Ω3-zsírsavat összesen: 3300 mg (ebből EPA: 1675 mg, ebből DHA: 1115 mg, ebből ALA+DPA+SDA: 510 mg)
  • Q10-koenzim: 100 mg
  • Természetes E-vitamin (alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok keverékéből): 24 mg α-TE (200% RDA**)

*A táblázatban szereplő értékek +/- 5%-os pontosságúak

**RDA = Felnőttek számára javasolt napi adag

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére