Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dr. Hauschka sorozatunk 3. része: Arcápolás nappal és éjszaka

A kozmetika szó a görög kosmein szóból ered, melynek jelentése rendezni, harmonizálni. A Dr. Hauschka készítmények célja és központi eleme pont ez: harmonizálják a bőrt, megtanítják egészségesen és kiegyensúlyozottan működni azáltal, hogy saját folyamatait és funkcióit aktivizálják és támogatják, hogy a bőr regenerálódni tudjon és visszanyerje természetes egyensúlyát.

Mivel a Dr. Hauschka kozmetika a bőrre úgy tekint, mint egységes és közvetítő szervre, amely tehát képes saját erejéből változni, regenerálódni, így a statikus, megváltoztathatatlan bőrtípusok helyett inkább a változó (ideiglenesen fellépő majd lecsengő) bőrállapotokra nyújt megoldást készítményeivel. Ennek megfelelően bőrápolási koncepciójában nincsenek merev sémák, ezek változhatnak, attól függően, hogy milyen nap és milyen évszak van, hogy hol tartózkodunk, hogy mely életszakaszban tartunk stb.

A Dr. Hauschka arcápolás alapja a 3 lépcsős bőrápolás, amelyben tisztító, erősítő és ápoló hatású termékeket kombinálhatunk. Az arcápolást természetesen tágabban kell értelmeznünk: ez kiterjed a nyak és a dekoltázs tájékára is!

Nézzük meg ezt a folyamatot részleteiben!

 

1. Tisztítás: reggel és este a Mélytisztító vagy a Tisztító tej alkalmazásával.

Ennek a lépésnek a legfontosabb és minden bőrállapot esetében használható készítménye a Mélytisztító. A készítmény gyengéden élénkíti és tisztítja a bőrt és anélkül távolítja el a szennyeződéseket, hogy roncsolná annak természetes védelmi vonalát. Emiatt fontos, hogy megfelelő módon használjuk: ne beledörzsöljük a bőrbe, hanem fentről le és bentről kifelé haladva nyomkodjuk (cuppogtassuk) bele.

 

 

Érzékeny bőr esetén a Tisztító tejet alkalmazzuk inkább a tisztításra, ami egyébként a férfiaknak is kényelmesebb megoldást jelenthet, mert a Mélytisztítóban levő mandulaőrleményt elég nehéz kivarázsolni a borosta közül.  (Ez a termék egyébként bármely bőrállapot esetében sminklemosóként is funkcionál; így az éjszakai alap bőrápolás tisztító fázisát is jellemzi.)

 

 

 

2.Tonizálás, erősítés: reggel és este a kétféle Arctonik alkalmazásával.

Normál, száraz, érzékeny és regenerálódásra szoruló bőr esetén az Arctonik, tisztátalan, kitágult pórusú, zsíros bőr illetve vegyes bőr esetén az Arctonik tisztátalan bőrre az ideális ehhez az alap bőrápolási fázishoz. A készítmények serkentik a bőr saját energiát, szabályozó (vízháztartás, faggyútermelés) és harmozáló hatásuk van. Pici alkoholtartalma van, amely összehúzza a pórusokat, így nehezebben kerül be szennyeződés a bőrbe. Ennél a terméknél is fontos a helyes használat: permetezzük be vele az arcot, majd finoman paskoljuk, nyomkodjuk bele a bőrbe (ne használjunk vattakorongot!). A nappali krém felvitelével nem is feltétlenül kell megvárnunk azt, hogy az Arctonik beszívódjon bőrünkbe. 

Férfiak számára is erősítő ápolást nyújthat borotválkozás után, ezen kívül sebek, égések kezelésére is lehet használni.

 

 

3. Védelmet nyújtó ápolás

Itt kettéválik a nappali és az éjszakai ápolás: napközben a tartalmas ápolótermékek fejtik ki hatásukat, éjszakára pedig a zsírmentes ápoló termékek ajánlatosak, hogy semmi se zavarja meg bőrünk anyagcsere-folyamatait. A nappali ápoló krémek mindegyike sminkelésre is jó alapot biztosít, illetve férfiak számára is ajánlott (bár illatuk miatt jellemzően a birs vagy a citromfű nappali krém a népszerű körükben).

 

Nappali ápolás

Citromfű nappali krém: az érzékeny, vegyes bőr ápolásához ideális, ahol egyszerre vannak jelen az olajos és száraz, érzékeny bőrfelületek: az ezek közötti harmonikus egyensúly helyreállításában segít ez a készítmény. Használatával a zsíros bőrterületek újra hamvasok és tiszták lesznek, a száraz területek pedig nedvességmegőrző ápolásban részesülnek.

Rózsa nappali krém: a Dr. Hauschka nagy klasszikusa, segíti a bőrt a megfelelő nedvesség-zsiradék egyensúly fenntartásában, támogatja a bőr regenerálódó képességét, erősíti ellenálló erejét. Elsősorban a száraz, érzékeny, kipirosodott és érett bőrre használhatjuk.

Rózsa könnyű nappali krém: a könnyű rózsakrém kevésbé intenzív illatú és kisebb a zsírtartalma is (így hidegebb időjárás esetén inkább a rózsakrémet használjuk).

Birs nappali krém: nincs szabályozó hatása, elsősorban a kedvezőtlen külső hatásoktól véd (szélsőséges időjárás, levegőszennyezés), intenzív ápolást és védelmet nyújt normál, problémamentes bőr esetén.

Arcápoló tej: száraz, nedvességszegény, élettelen, megereszkedett, sápadt, ráncképződésre hajlamos bőrre illetve tisztátalan, zsíros bőr esetén használhatjuk: ösztönzi, támogatja a bőr kiegyensúlyozott zsiradék- és nedvességtermelését, vitalizál és felfrissít. Önmagában és a rózsa- illetve a birskrém alá is kenhetjük. Vegyes bőr esetén az Arcápoló tejet pár csepp Arcápoló olajjal keverve használjuk.

Szemkörnyékápoló krém illetve Szemkörnyékápoló balzsam: a nedvességben gazdag, intenzív, kisimító hatású készítmények ideálisan egészíti ki a nappali védelmet nyújtó bőrápolást, bármilyen bőrállapot esetén.  Ez a terület különös figyelmet érdemel, mivel itt a bőr alatt nem található zsírszövet, így vékonyabb, érzékenyebb a bőr, vízhiány következtében könnyen kialakulhatnak rajta apró ráncok.

Regeneráló nappali krém, Regeneráló nyak- és dekoltázskrém, Regeneráló szemkörnyékápoló krém: az érett bőrre ajánlott erősítő hatású  nappali ápoló készítmények, melyek megadják a szükséges impulzust a bőrnek ahhoz, hogy saját erejéből regenerálódjon. (A regeneráló hatású termékcsaládra következő bejegyzésünkben térünk ki részletesebben.)

 

 

Éjszakai ápolás:

Kiegyensúlyozott bőrnek nincs szüksége éjszakai krémre, csak az első két fázisra, hisz hagyni kell, hogy éjszaka a bőr szabadon lélegezzen és végezze a saját regenerációs és anyagcsere/kiválasztás tevékenységét. Ha valami egyensúlyvesztés áll fenn a bőrállapotot illetően, akkor a fenti funkcióiban kell támogatnunk. Ehhez használhatjuk az Éjszakai szérumot, ami egy vizes alapú, zsírmentes, gél állagú hidrolátum, amely segíti a bőrt a nedvesség megtartásában és alátámasztja a bőrben zajló éjszakai megújító folyamatokat.

Érett bőr esetén az arcbőr éjszakai intenzív, zsírmentes ápolására a Regeneráló szérum is használható, amely a fentieken túl enyhíti a szárazság miatt kialakult apró ráncokat és vonalakat és megnyugtatja a kipirosodott és érzékeny bőrt.

 

 

Sorozatunk következő részében az intenzív és regeneráló hatású készítmények kerülnek terítékre.

Ha tetszett, kérjük, oszd meg vagy nyomj egy like-ot  smiley

blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére