Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ

Dr. Hauschka intenzív arcápolás

2016. 11. 19. 22:26:00

Alapvetően a bőrünk a lelki és egészségi állapotunknak megfelelően működik: amikor egyensúlyban vannak ezek a tényezők, akkor a bőrállapotunk is a normális, a rá és az egyénre jellemző módon működik. Amikor az egyensúly felborul, azt a bőrünk is jelzi és többre lesz szüksége a megszokottnál.

 

De mikor történhet meg mindez?

- lelkiállapot-változásnál: stresszhelyzet, feszültség (tipikusan ilyen helyzet, amikor kipirosodik az arcbőrünk);

- időjárás és évszakok változásakor: minden évszaknak megvannak a maga külső tényezői, amelyek hatással vannak az arcbőrre, pl. nyáron a tűző napsütés, ősszel a szeles, hűvös napok, majd télen a fagyos hideg, ezt követően pedig tavasszal az enyhülés, a napsütés szerepének ismételt erősödése;

- életkor: minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, pubertáskorban a pattanásos, zsíros bőr, felnőtt korban az egyes bőrállapotok, érett korban a vízhiány és a ráncok, változó korban pedig a pigmentfoltok;

- rendkívüli igénybevételnél: különböző foglalkozásokból eredő hatások (pl. erőteljes fizikai munka, vagy vegyi anyagokkal való érintkezés);

- betegségek esetében: antibiotikumok, gyógyszeres kezelések (mellék)hatásai.

Még számtalan hatást sorolhatnánk, de talán ezek a legjellemzőbbek egy átlagemberre nézve, amelyek már megmutatkoznak az arcbőrön is.

Ahogyan említettük, ezekben a megváltozott állapotokban a bőr kikerül az egyensúlyból, és elkezd úgy működni, ahogyan az eddig nem volt rá jellemző. Fontos, hogy figyeljünk a jelzéseire, hiszen csak akkor tudunk közbeavatkozni, ha tudjuk, hogy ennek mik a kiváltó okai. Mindazokon felül, hogy az okokat igyekezzünk megszüntetni, segítsük a bőrünket is, hogy visszataláljon a harmonikus működéshez.

A Dr. Hauschka intenzív ápoló készítményei ezeket az egyensúlytalansági állapotokat igyekeznek normalizálni.

Egy kúra 28 napos, és ajánlatos a hét első napján, azaz hétfőn elkezdeni őket. És hogy mi az oka a 28 napos időtartamnak? A válasz ismét a természethez vezethető vissza: például a Hold-ciklus is 28 napos és a bőr elszarusodása is 28 nap alatt megy végbe.

 

Az intenzív nappali arcápolás három lépésből áll:

1. Tisztítás: Arcgőzölő, majd Tisztító maszk használata

2. Erősítés: bőrállapottól függően ampulla- és intenzív kúrák alkalmazása, valamint szemfrissítés

3. Ápolás: szintén a bőrállapottól függő pakolások használata.

(A cikk végén valamennyi ajánlott készítményt megtalálod.)

Az alábbi ábra ezt a három lépést szemlélteti:

Az Arcgőzölő és a Tiszító maszk használata minden bőrtípus esetén megfelelő ápolást nyújt a nappali tisztításkor, éjszakára azonban a Tiszító tejet és a Mélytisztítót ajánljuk.

A Dr. Hauschka intenzív arcápolási koncepció szerint egy évben annyiszor kell egy-egy kúrát elvégezni, amekkora számmal kezdődik az éveink száma (tehát a 30-39 éveseknek háromszor, 40-49 éveseknek négyszer, és így tovább). Arra azért ügyeljünk, hogy egy hónap szünetet mindig tartsunk a kúrák között és figyeljük a bőrünk jelzéseit, változásait!

Az intenzív kúrák elnevezései segítenek abban, hogy mely bőrálloptra alkalmazhatjuk őket:

- Intenzív kúra tisztátalan bőrre 25 év alatt: a 25 év alattiakra jellemző normális bőrállapotra, azaz a gyulladt, pattanásos, aknés bőrre készült. Gyorsítja a gyulladásos folyamatokat, ezáltal segíti a tisztulást, valamint megelőzi az aknés bőrállapot visszatérését.

- Intenzív kúra tisztátalan bőrre 25 év felett: 25 év felett már nem normális állapot a bőr zsírossága, pattanásossága, ezért ez a készítmény más hatóanyagokat tartalmaz, mint az előző, de hatását tekintve ugyanaz.

- Intenzív kúra érzékeny bőrre: gyorsan kipiruló, száraz, érzékeny bőrre alkalmas kúra, amely segít a bőr ellenállóképességének javításában.

- Intenzív kúra érett bőrre: a ráncokra kisimító hatással van, halványítja a pigmentfoltokak. Erőteljesen hidratálja a vízhiányos, érett bőrt, illetve segít a nedvesség megtartásában. Intenzíven és aktívan tartja a regenerációs folyamatokat, így a bőr korai öregedése ellen dolgozik.

- Intenzív kúra változó korban: a menopauza tüneteit hivatott enyhíteni (így pl. az izzadást), illetve ennek a kúrának is jellemzője, hogy késlelteti az idő előtti öregedés jeleit.

A különböző pakolások az ápolás folyamatát támogatják, első számú feladatuk a hidratálás, és hogy segítsenek a bőrnek a nedvesség megtartásában. Alapvetően heti egy alkalommal használjuk őket, de ilyenkor ténylegesen nyugalomban, relaxálással töltsük a pakolás idejét, vagy kúraszerűen naponta az arctonik után kenjük fel a megfelelőt (téli időszakban a nappali krém alá is tehetünk belőle). A pakolások kúraszerű használata után tartsunk 1 hónap szünetet!

 

Ha kezdésnek csak próbát szeretnénk tenni a készítményekkel, válasszuk a kis kiszerelésű, alacsony árú próbatermékeket, és ha tetszett az eredmény, később vásárolhatunk belőlük nagyobbat is. Az igazi arcápolás ott kezdődik, hogy - nem győzzük hangsúlyozni - figyeljük a bőrünk reakcióit, és olyan natúr kozmetikumot választunk, amely számára is megfelelő.

Hogy ne vesszünk el a rengeteg arcápoló termék között, egy táblázatba foglaltuk, mely bőrállapot esetén, mely intenzív arcápoló használata szükséges. Ne feledjük: nemcsak az arcunkról beszélünk, hanem a nyak és a dekoltázs területéről is!

Bízunk benne, hogy megtalálod a bőrállapotodnak megfelelő arcápoló készítmény a felsoroltak között és segíthetünk abban, hogy a bőröd újra élettel telivé váljon!

A készítmények kisebb, illetve normál kiszerelését lentebb megtalálod, próbáld ki őket, nem fogsz csalódni!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog arcápolás bio arckrém szérum
blog comments powered by Disqus
Az oldal tetejére